ERX BY DON C

Don C a luxus sportruházat tervező az olyan márkák mögött, mint a Just Don és az RSVP Gallery. A Just Don 2011-es alapítása óta ismert a klasszikus kosaras darabok újragondolásokról, amikben a streetwear koncepciót ötvözik a luxus alapanyagokkal, beleértve Don fő védjegyét, a kígyóbőrt.

„Szeretem a kosaras közösséget, mert nem kell feltétlen tudnod zsákolni ahhoz, hogy értékelhesd a játékot és a stílust.” – Don C

 

A Converse bemutatja az első stílusirányzatú ERX újraértelmezést, egy cipőt, ami magába foglalja a 80-as évek végének kirívó kosaras stílusát, egyenesen a tervezőgéniusz és stílusikon, Don C kezéből.

Ahogy Don C végigment a Converse archívumon, azonnal vonzalmat érzett az ERX iránt, részben a sziluetthez köthető személyes emlékei és a sport szeretete miatt. Eszébe jutottak a cipő bajnokságokhoz köthető pedigréje, ahogy uralta a pályát mikor a Converses atléták voltak a címnyerés definíciói, és eszébe jutottak még a kultúrák közti, pályán kívüli felhasználások is, amiket még akkor is élvezett ez a cipő miután eltűnt a Converse kínálatából alig három év után. A cipő kulturális hatásának inspiráló hatása vegyítve Don C egyedi stílusával az új ERX-ben a stílus kerül az előtérbe. A kollekció zászlóshajójaként a cipő visszatért az eredeti, 22 paneles konstrukcióhoz, fehér pónilószőr felsőrésszel, arannyal és ékkövekkel díszített csillagjelzés és „DONS” logó – egy játékos újragondolása az eredeti „CONS” logónak” – a bokánál, amik a kollekció teljes színpalettájára utalnak.

#ConverseERX @conversemagyarorszag @converse.HU

feltöltve:: 9 máj 2019

Cimkék:
Kategória: